Herbata zielona Soursop Tarlton 100g
TarltonZielona herbata z soursop
Zielona herbata z naturalnym aromatem owocu soursop. Bardzo przyjemny zapach i smak z pewnością spodoba się osobom rozpoczynającym swoją przygodę z piciem zielonej herbaty. Duże liście sprawiają, że herbata jest bardzo wydajna – dosłownie parę listków pozwoli cieszyć się niezwykłym aromatem tego naparu. Sam soursop ma wiele właściwości prozdrowotnych, które przedstawione są poniżej.
Annona muricata L. często nazywana także jako graviola, soursop, flaszowiec miękkociernisty, guanábana w Hiszpanii lub określana jako „durian belanda” w Malezji. Owoce zawierają dużo witamin, m.in. z grupy B i C, wiele składników mineralnych, takich jak: wapń, żelazo, magnez, fosfor, kwas foliowy, a także kwercetynę, która chroni DNA komórek przed uszkodzeniem.
Ciemnozielone liście Annona muricata wykazują działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe, antyproliferacyjne oraz chemioprewencyjne. Stosowano je także przy nadciśnieniu, cukrzycy, jako środki uspokajające oraz przy problemach z bezsennością. Z kolei nasiona rośliny często używa się podczas leczenia depresji i niektórych zaburzeń na tle nerwowym. Graviola wykazuje szczególnie ważne działanie przeciwnowotworowe !
Waga: 100g
Kraj pochodzenia: Cejlon (Sri Lanka)
Jak parzyć zieloną herbatę?
Do filiżanki wsypujemy mniej więcej 1 łyżeczkę liści – po pewnym czasie sami ocenimy jaka ilość jest dla nas najlepsza. Herbatę zieloną zalewamy wodą o temp. 75-85°C. Parzona do 3 minut działa pobudzająco, natomiast powyżej 3 minut relaksuje i uspokaja. Im dłużej parzona herbata – tym większa goryczka w smaku.
- Smak
- Soursop (grawiola)