Herbata zielona Water Soursop Graviola Gourmet Lotos Hyson 100g
HysonPyszna zielona herbata soursop z lotosem w nowym opakownaiu
Nowe wydanie serii żywiołów - WATER. Jest to zielona herbata o dużych liściach z dodatkiem naturalnego aromatu soursop (gravioli) oraz płatków lotosu nadających jej delikatnie kwiatowy smak naparu.
W poprzednim wydaniu występowała w niebieskiej puszce ukazanej na drugiej ilustracji.
Annona muricata L. często nazywana także jako graviola, soursop, flaszowiec miękkociernisty, guanábana w Hiszpanii lub określana jako „durian belanda” w Malezji. Owoce zawierają dużo witamin, m.in. z grupy B i C, wiele składników mineralnych, takich jak: wapń, żelazo, magnez, fosfor, kwas foliowy, a także kwercetynę, która chroni DNA komórek przed uszkodzeniem.
Ciemnozielone liście Annona muricata wykazują działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe, antyproliferacyjne oraz chemioprewencyjne. Stosowano je także przy nadciśnieniu, cukrzycy, jako środki uspokajające oraz przy problemach z bezsennością. Z kolei nasiona rośliny często używa się podczas leczenia depresji i niektórych zaburzeń na tle nerwowym. Graviola wykazuje szczególnie ważne działanie przeciwnowotworowe !
Waga: 100g
Kraj pochodzenia: Cejlon (Sri Lanka)
Jak parzyć zieloną herbatę?
Do filiżanki wsypujemy mniej więcej 1 łyżeczkę liści – po pewnym czasie sami ocenimy jaka ilość jest dla nas najlepsza. Herbatę zieloną zalewamy wodą o temp. 75-85°C. Parzona do 3 minut działa pobudzająco, natomiast powyżej 3 minut relaksuje i uspokaja. Im dłużej parzona herbata – tym większa goryczka w smaku.
- Smak
- Soursop (grawiola)