Mieszanka Heli Helicobacter Pylori Ziółko100g
ZiółkoPrzeciwbakteryjna kompozycja ziół
Mieszanka Heli jest kompozycją 4 rodzajów ziół, w związku z czym łączy wszystkie ich właściwości. Jej główne zadanie to przeciwdziałanie bakterii Helicobacter pylori. Stosowanie zaleca się w działaniach profilaktycznych.
Helicobacter pylori jest najczęściej spotykaną bakterią w organiźmie człowieka. Naturalnym środowiskiem jej występowania jest ludzki żołądek, przez co wywiera znaczny wpływ na rozwój wrzodów żołądka oraz dwunastnicy, może także doprowadzić do występowania nowotworów różnego rodzaju. Objawy jej występowania to zgaga, wzdęcia, bóle brzucha, biegunka lub zatwardzenie. Zaś zakazić można się nią poprzez pocałunek, bądź pijąc z jednej butelki, z osobą zakażoną.
Jeżówka purpurowa
Naturalnie występuje w Ameryce Północnej, zaś jej uprawy znajdują się także na obszarze Europy, bądź Azji. Jeżówka wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwutleniające, wzmacnia system odpornościowy oraz łagodzi ostry kaszel.
Rumianek
O walorach rumianku decyduje m.in. obecność olejku eterycznego, w których zawierają się witaminy oraz minerały. Przyspiesza on gojenie się ran, jak również wykazuje właściwości przeciwzapalne, dobrze działa przy dolegliwościach układu pokarmowego, m.in. zaparciach czy wzdęciach, łagodzi objawy zapalenia skóry i jest świetnym środkiem na schorzenia bakteryjne jamy ustnej. Działa również antybakteryjnie oraz łagodzi oparzenia i owrzodzenia.
Mięta
Łagodzi wszelkie dolegliwości układu pokarmowego. Stosujemy ją szczególnie przy wzdęciach i zaparciach dzięki jej rozkurczowym właściwościom. Oprócz tych cech do jej szczególnych właściwości należy zaliczyć działanie przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne. Jej olejki eteryczne pozwalają również walczyć z katarem i różnymi dolegliwościami układu oddechowego.
Skład:
- ziele jeżówki purpurowej
- ziele tymianku pospolitego
- kwiat rumianku pospolitego
- liście mięty pieprzowej
Waga:
100g
Kraj pochodzenia:
Polska
Sposób parzenia:
Mieszankę ziołową powinno stosować się 2-3 razy w ciągu dnia. 2-3 łyżeczki suszu należy wsypać do szklanki, zalać 200 ml gorącej wody i zaparzać przez ok. 10-15 min pod przykryciem. Najlepiej pić 15-30 minut przed posiłkiem.
Mieszanka Heli posiada w składzie jeżówkę purpurową, której nie należy stosować dłużej, niż od 3 do 4 tygodni. Po tym czasie zaleca się przerwanie spożywania na ok. 14 dni, w przeciwnym razie ludzki organizm przestanie reagować na profilaktyczne właściwości tej rośliny.